ONS VERHAAL

De praktijk werd opgericht in 2005 onder de naam Logopediepraktijk L. Van Brussel en groeide de laatste jaren steeds verder uit tot een gemotiveerd team van 7 collega's onder de naam Logopedieteam Gent. Dankzij regelmatig overleg, gericht onderzoek en regelmatige bijscholingen staan wij garant voor een vlotte, kwalitatieve en individuele behandeling.


We starten steeds met een persoonlijk anamnesegesprek en een gericht onderzoek om de eventuele problemen in kaart te brengen. Indien aangewezen kan daarna individuele logopedische therapie opgestart worden. Overleg met school, orthodont, huisarts ... is steeds mogelijk en moedigen we zelfs.


Specifieke ervaring is belangrijk, het geeft je als cliënt een zekerder gevoel om bij een therapeut met kennis van zaken terecht te komen. Heb je vragen rond vb. neuro-motorische ontwikkelings-stoornissen bij baby's ... dan zullen we je doorsturen naar collega's die deze specialisatie wel hebben.


Aangezien wij geconventioneerde logopedisten zijn, is het honorarium en het terugbetalingstarief van een behandeling wettelijk vastgelegd. Voor een groot aantal stoornissen is er een tegemoetkoming voorzien via de mutualiteit, neem gerust contact met ons op bij verdere vragen hieromtrent of surf naar www.riziv.fgov.be.


ONZE WERKING

Huisbezoeken bij NAH: 

Therapiesessies aan huis zijn bij NAH-cliënten vaak noodzakelijk en telkens een grote meerwaarde om te kunnen werken aan participatie en integratie.

Ons NEURO - TEAM biedt daarom graag huisbezoeken aan binnen volgende regio: 

Sint-Denijs Westrem – Drongen – Mariakerke – Kolegem – Muide - Gent -

Sint-Amandsberg – Destelbergen - Ledeberg – Gentbrugge – Melle – Merelbeke - Sint-Martens Latem

SAMENWERKING MET SCHOLEN

Bij kinderen met een taal- of leerachterstand werken we steeds samen met de school van het kind. Dit is noodzakelijk om de therapie te kunnen laten slagen. 


Therapiesessies op school zijn ook mogelijk, maar deze plaatsjes zijn fel begeerd. Therapie op school is ook enkel mogelijk indien er hiernaast ook regelmatig een therapiesessie in ons kabinet kan doorgaan, dit opnieuw om het slagen van onze behandeling te bevorderen. 

ONZE TARIEVEN


Alle collega's van ons team zijn toegetreden tot de conventie zodat uw eigen bijdrage beperkt blijft. We werken steeds via de derdebetalersregeling, tenzij bij schoolbezoeken of bij prestaties die via de aanvullende verzekering worden vergoed.