ONZE VISIE

SPECIALISATIE

Onze groepspraktijk bestaat uit 4 gespecialiseerde teams die zich elk focussen op een specifiek domein.

Enerzijds kan elke therapeut zich zo verdiepen in enkele specifieke stoornissen, anderzijds krijgen we door regelmatig onderling overleg ook telkens input van de andere collega’s binnen hetzelfde team.

AEROFAGIE?

SUPRAGASTRISCH BOEREN?


Ondervind je klachten zoals een opgeblazen gevoel, een opgezette buik of ongewenst boeren? Of ervaar je boeren tijdens stressvolle momenten en merk je dat je moet boeren om een opluchting te ervaren? Dan kan het zijn dat je kampt met aerofagie of supragastrisch boeren.


Aerofagie betekent letterlijk “lucht inslikken”. Het inslikken van lucht kan verschillende oorzaken hebben. De lucht komt terecht in de maag en zal daarna opnieuw uitgeboerd moeten worden.


Supragastrisch boeren is eerder een aangeleerd gedrag waarbij de lucht in de slokdarm wordt geperst of gezogen. De lucht komt niet verder dan de slokdarm en wordt vrijwel meteen daarna uitgeboerd.


Via een klinisch assessment zoeken we uit of je te maken hebt met aerofagie en/of supragastrisch boeren en bekijken we wat de mogelijke oorzaken hiervan zijn. Vervolgens pakken we via therapie deze factoren aan zodat je uiteindelijk van deze klachten verlost zal zijn.

PRELOGOPEDIE


De behandeling van eet- en drinkproblemen bij kinderen wordt ook wel prelogopedie genoemd.


Als een baby problemen heeft met het drinken uit de borst of uit de fles, of eten van een lepel, zich steeds verslikt, overmatig kwijlt, of onvoldoende kauwt, dan kan prelogopedie helpen.

4 TEAMS ONDER 1 DAK

NEURO TEAM

Dit team staat in voor diagnostiek en behandeling van spraak- en taalstoornissen na een niet-aangeboren hersenletsel (NAH),

cognitieve stoornissen waaronder cognitieve communicatiestoornissen, aandacht- en/of geheugenproblemen na een NAH en acute, oncologische of degeneratieve slikstoornissen. Therapie bestaat uit behandelen en adviseren van de cliënt en zijn omgeving met als einddoel het optimaliseren van de levenskwaliteit.

OMFT TEAM

Oro-myofunctionele therapie en articulatietherapie is erop gericht om de mondspieren terug in evenwicht te brengen door gerichte oefeningen te geven en foutieve gewoonten af te leren.  Door deze aanpak is de kans op terugval bij andere therapieën, zoals logopedische articulatie-behandeling, orthodontie of chirurgische kaakcorrectie veel kleiner. Hiervoor wordt dan ook vaak samengewerkt met een tandarts/orthodontist.

TAAL & LEER TEAM

De collega’s binnen dit team spitsen zich toe op de behandeling van kleuters en kinderen met talige en/of schoolse problemen. Vaak komen deze problemen ook samen voor.


Hierbij wordt aanvullend compenserend gewerkt: rekening houden met de capaciteiten en mogelijkheden van het kind binnen een specifiek leerdomein. Een nauwe samenwerking met de school is hierbij belangrijk.


STOTTER TEAM

Ons stotterteam werd opgericht in 2010 en richt zich op voorlichting, preventie en behandeling van stotteren, broddelen of spreekangst bij kleuteren, kinderen, adolescenten en volwassenen. De behandeling is gebaseerd op stottermodificatietechnieken. Afhankelijk van de noodzaak wordt in onderling overleg bepaald of er via adviezen verder wordt opgevolgd of therapie dient te worden opgestart.

team_icon_neuro
IMG_0466
DSC_0091
actiefoto imène
DSC_0065
team_icon_omft
DSC_0374
DSC_0409
DSC_038225
DSC_0036
team_icon_taalenleer
taalteam in overleg 3
roxanne leer
taaliens
ine in therapie
team_icon_stotter
celinekleuters
DSC_0424
DSC_0233
DSC_0270

OUDERBEGELEIDING

WAT?

Op regelmatige basis organiseren we een taalcursus, gevuld met theoretische maar voornamelijk ook praktische taaltips om de taal van je kind te stimuleren.


Hoe kan je op een onderbouwde manier de taalontwikkeling van uw kleuter extra stimuleren? 

HOE?

INTERESSE?

Theoretische achtergrond samen met concrete vaardigheden worden in 4 sessies aangeleerd en ingeoefend om een sterke ouderbegeleiding uit te bouwen, toepasbaar in verschillende sociale milieus en culturen. Alles wordt rijk geïllustreerd met beeldmateriaal.

Contacteer ons gerust voor meer informatie of om je gegevens te laten opnemen op onze wachtlijst!