Maak kennis met
Leonie, Julie, Lore en Lotte!
Ons neuroteam staat in voor diagnostiek en behandeling van spraak- en taalstoornissen na een niet-aangeboren hersenletsel (NAH), cognitieve stoornissen waaronder cognitieve communicatiestoornissen, aandacht- en/of geheugenproblemen na een NAH en acute, oncologische of degeneratieve slikstoornissen.
Therapie bestaat uit behandelen en adviseren van de cliënt en zijn omgeving met als einddoel het optimaliseren van de levenskwaliteit.
Opleidingen
Info
Opleidingen
Bachelor in de logopedie (Arteveldehogeschool Gent, afstudeerjaar 2019)
Universiteit Gent, schakelprogramma logopedische wetenschappen (2019-2020)
Universiteit Gent, master in de logopedische wetenschappen (2020-2021)
Info
Opleidingen
Bachelor in de logopedie (Thomas More Antwerpen, 2017 - 2020)
Pedagogie van het jonge kind (Erasmushogeschool Brussel, 2020-2022)
Studiedag nieuw behandelmateriaal voor mensen met (ernstige) afasie (Antwerpen, 2000)
Mimetherapie bij een perifere aangezichtsverlamming (2023)
Info
Opleidingen
Moving Cupping Therapy (Arteveldehogeschool, 2022)
Info
Opleidingen
Master Neurorevalidatie en Innovatie HAN, Nijmegen (2023-2025).
Info
Therapiesessies aan huis zijn bij NAH-cliënten vaak noodzakelijk en telkens een grote meerwaarde om te kunnen werken aan participatie en integratie.
Ons NEURO - TEAM biedt daarom graag huisbezoeken aan binnen de volgende regio's :
Gent - Sint-Denijs Westrem - Sint-Martens Latem - De Pinte - Destelbergen - Ledeberg - Gentbrugge - Melle - Gent Sint-Pieters
Aalter - Lotenhulle - Nevele - Drongen - Baarle
Wij vragen een verplaatsingsvergoeding van €3.00 om deze huisbezoeken praktisch haalbaar te houden.
Ondervind je klachten zoals een opgeblazen gevoel, een opgezette buik of ongewenst boeren? Of ervaar je boeren tijdens stressvolle momenten en merk je dat je moet boeren om een opluchting te ervaren? Dan kan het zijn dat je kampt met aerofagie of supragastrisch boeren.
Aerofagie betekent letterlijk “lucht inslikken”. Het inslikken van lucht kan verschillende oorzaken hebben. De lucht komt terecht in de maag en zal daarna opnieuw uitgeboerd moeten worden.
Supragastrisch boeren is eerder een aangeleerd gedrag waarbij de lucht in de slokdarm wordt geperst of gezogen. De lucht komt niet verder dan de slokdarm en wordt vrijwel meteen daarna uitgeboerd.
Heb je last van voeding die regelmatig en moeiteloos terug naar boven komt? En gebeurt dit al vrij snel na de maaltijd? Slik je deze teruggekomen voeding opnieuw in of spuug je deze uit? Wordt dit niet voorafgegaan door kokhalzen of misselijkheid? En smaakt de teruggegeven voeding niet zuur? Dan kan het zijn dat je last hebt van rumineren. Bij rumineren wordt voedsel regelmatig opgerispt en vervolgens herkauwd, uitgespuugd of opnieuw ingeslikt.
Via een klinisch assessment zoeken we uit of je te maken hebt met aerofagie, rumineren of supragastrisch boeren en bekijken we wat de mogelijke oorzaken hiervan zijn. Vervolgens pakken we via therapie deze factoren aan zodat je uiteindelijk van deze klachten verlost zal zijn.
Ons neuroteam zit niet stil en één van de projecten die ons nauw aan het hart liggen zijn onze groepstherapieën.
Momenteel lopen er drie groepstrajecten:
Steeds opnieuw voelen we hoe de groepstherapieën een waardevolle aanvulling zijn op onze individuele behandelingen. Het biedt niet alleen een gestructureerde setting voor de reeds individueel aangebrachte doelen op activiteitenniveau, het biedt daarnaast ook een belangrijk element van lotgenotencontact. Het delen van ervaringen, uitdagingen en successen met anderen die soortgelijke situaties aan het doormaken zijn, geeft onze cliënten extra steun en motivatie wat we niet steeds kunnen evenaren met enkel individuele therapiesessies.